Search

Lekker onderuit op de bank, een hapje en een drankje erbij en dan genieten van een goede film. In andere blogs op deze site vind je onder meer informatie over de vetste bioscopen. In zo’n cinema beleef je een film optimaal natuurlijk, maar ja, thuis in je eigen luie stoel… Dat is ook wel lekker. Je bepaalt zelf wanneer je welke film kijkt. Tegenwoordig zijn er tal van media waar je iets van je gading kan vinden.

Popcorn time uit de tijd?

Een populaire provider op dit gebied in ons land is Popcorn Time. En nog steeds wint Popcorn Time aan populariteit, ondanks het feit dat de provider geen legale status kent. Waarom dan toch kiezen voor deze ‘illegale’ wijze van film kijken? Om te beginnen is het aanbod nagenoeg onbeperkt. Films zijn in de regel voorzien van ondertiteling, de kwaliteit is optimaal en een groot voordeel is dat je geen opslagcapaciteit nodig hebt om films te bewaren. Het is namelijk niet nodig om te downloaden, de kijker gaat streamen.

Grootste voordeel is dat het gratis is.

Het spreekt voor zich, als je gebruik gaat maken van Popcorn Time is internet onontbeerlijk. Maar dat geldt in de regel voor alle aanbieders van films. Het grote voordeel van Popcorn Time is dat je gratis films kunt kijken. Dat komt door het zogenoemde peer-to-peer download-principe. Dat betekent dat de kijker, tevens de film uploadt, dit volgens het torrent-protocol. Zonder het peer-to-peer principe zou de film eerst in zijn totaliteit moeten worden gedownload. Dit is nu dus niet nodig. Je kunt, bij voldoende peers, meteen de film gaan kijken! Superhandig is de optie om de films die worden aangeboden, via Chromecast op je tv af te spelen. Dit kan eenvoudig door in de app het bekende icoontje aan te toetsen.

Is Popcorn time illegaal?

Eerder liet ik het al doorschemeren, Popcorn Time is illegaal en draagt geen rechten af aan de makers van de film. Dat is strafbaar, is de snelle conclusie. Maar feitelijk is die niet. Je download namelijk de film niet, bij streamen. Dus of je dan kunt spreken van illegaal film kijken valt te betwijfelen. Voor meer informatie hierover raad ik je aan eens te kijken op deze website. Uit de informatie die hier te lezen is, blijkt dat het zeker niet zonder risico’s is om illegaal films te streamen. Al geeft Stichting Brein, die de auteursrechten voor filmmakers beheert, aan niet achter individuele gebruikers aan te gaan. Neem je eigen verantwoordelijkheid in deze.

Kijk uit! In feite ben je strafbaar.

Houdt hier wel rekening mee: doordat Popcorn Time geen auteursrechten afdraagt, ben je als kijker strafbaar. Dat betekent dat je beboet kunt worden. De kans dat rechthebbenden, gebruikers gaan aanklagen is echter klein. Uit de media blijkt wel dat in het buitenland, met name Duitsland, gebruikers van Popcorn Time beboet zijn.

Verder gaan er ook geruchten dat er virussen worden verspreid via software, maar die theorie kunnen we volgens kenners naar het land der fabelen verwijzen.

 

Hoe kun je legaal films en series kijken?

Om uit de sfeer van de illegaliteit te blijven wijs ik je graag op aanbieders van films en bijvoorbeeld games via de legale weg. Enkele bekende namen zijn Netflix, Videoland en Moviemax. Wereldwijd is Netflix marktleider, deze film aanbieder heeft korte tijd aan populariteit ingeboet. Volgens de laatste gegevens gaat het weer beter met Netflix. Een nadeel van Videoland is het beperkte aanbod van films, maar je kunt er wel de programma’s en series van de populaire zenders van RTL bekijken. Ziggo biedt overigens ook een scala aan films en series, kortom: de keuze is reuze! Zoals met alles: besluit je een abonnement bij een aanbieder te nemen, zet je wensen op rij en bekijk de kosten. Neem ook de kwaliteit van een provider mee in je overweging. Via het internet kun je ervaringen van gebruikers raadplegen. En natuurlijk kun je ook altijd nog naar de vetste Bioscopen.

Films, games en boeken met korting.

Wees ervan bewust dat het ook mogelijk is om met kortingsacties op redelijk betaalbare wijze je favoriete films, games en dergelijke te verkrijgen. Door aanbiedingen in de gaten te houden, win-acties, ga zo maar door. Kijk hier voor korting op films, boeken, muziek en games. En heb je wel eens bij recycle-winkels in de schappen gekeken? Een aanrader! Hier kom je echt alles tegen: niet alleen alle genres, maar ook van alle tijden. En tegen wel heel gunstige prijzen! Er zijn ook heel veel sites waar je je uitgebreid kunt laten informeren over het ruime aanbod.

Tot slot, kijkplezier.

Aan het begin van dit blog start ik met een mooi woord: kijkplezier. Want daar gaat het allemaal om. Ik heb je geprobeerd te vertellen waar je terecht kunt om films te kijken. Met name ging het in dit artikel natuurlijk om Popcorn Time. Daar wordt op het moment veel over gezegd en geschreven. Alle aanbieders hebben zo hun voors en tegens. Wees verstandig met het gebruik en geniet van het aanbod. Nogmaals tot slot: veel kijkplezier!