Zoek

De vetste bioscopen ter wereld

Deel artikel

bioscoop

Alles wordt steeds mooier, nieuwer en luxer. Ook de bioscopen gaan daarin mee. Als je graag eens wat anders dan een gewone bioscoop wil proberen, kan je verschillende luxe bioscopen bezoeken. Van een hot tub bioscoop tot een bioscoop waar je in bed een film ligt te kijken… Alles is mogelijk!

In 1903 werden voor het eerst in Nederland enkele keren per week films vertoond. Dit gebeurde in Rotterdam, in de Tivoli-Wintertuin. De eerste Nederlandse bioscoop werd in Amsterdam geopend in 1906. Vanaf deze tijd waren de bioscopen helemaal ‘in’. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. De bioscopen trekken veel bezoekers, omdat de nieuwste films altijd als eerst in de bioscoop te zien zijn. Je kunt de nieuwste films niet eerder ergens anders te zien krijgen. Ook gaan mensen naar de bioscoop omdat het echt een uitstapje is. Het is specialer dan thuis een film kijken. Ook de luxe is een reden: de verse popcorn, nacho’s met kaas en de dranken hoef je niet zelf te maken. Een andere reden om te gaan, is dat je een film in 3D kunt zien. Daar komt ook nog bij dat de stoelen super comfortabel zitten.

Steeds meer luxe

Iedereen houdt van luxe. Hoe luxer, hoe beter. Daarom zijn er ook heel wat mega luxe bioscopen op de wereld, zoals de Olympica Music Hale in Frankrijk. Hier kan je tijdens de film in een bed liggen! Erg comfortabel, wie wil dat nou niet? Het Sci-Fi Dine-In Theater is ook een bekende. Hier zit je in oude (stilstaande) auto’s de nieuwste films te kijken. Dit theater ligt in Boedapest. In het Movie Theater in Parijs kan je in een bootje film kijken. Misschien niet heel comfortabel, maar wel super romantisch. En dan is er nog de Hot Tub Cinema in Londen. Hier kan je genieten in een bubbelbad, tijdens het kijken van de nieuwste films. Deze bioscoop is al jaren een succes.

Ontwikkelingen in Nederland

Goed nieuws! Zelfs in Nederland zijn er een aantal bioscopen die hun stoelen hebben verruild voor bedden. Ook zijn er een aantal bioscopen nog bezig om stappen te zetten richting de lig-bioscoop. Dus voor de mensen die nog niet liggend een film kunnen kijken bij een bioscoop in de buurt: nog even geduld.

Gerelateerd nieuws

Popcorn

Popcorn

Ten eerste: wat is popcorn? Popcorn is gepofte maïs. De maïs die gebruikt wordt voor het maken van popcorn is speciale maïs. De naam popcorn